Sajam turizma u Budvi 2014

Fly Fly Travel na Sajmu hrane i turizma u Budvi

Na Jadranskom sajmu u Budvi, od 3. do 5. aprila 2014. godine, odrzan je 40. Sajam hrane, 23. Međunarodna turistička berza i Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – Metubes i 20. Sajam ekologije. Ovogodišnje sajamske manifestacije otvorili su g-din Rajko Bujković, izvršni direktor Jadranskog sajma, g-đa Katalin Tot, zamenik državnog sekretara za parlamentarne, građanske i međunarodne odnose, u Ministarstvu ruralnog razvoja Mađarske i g-đa Danijela Stolica, zamenik Ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Učestvovalo je više od 190 izlagača iz zemlje i regiona. Posebno raduje činjenica da su među njima bili gosti iz Španije, Italije i Kine. Ovogodišnja zemlja partner Sajma hrane bila je Mađarska koja je pored svoje bogate turističke ponude pokazala i kako se spremaju tradicionalna mađarska jela u kojima su uživali kako izlagači tako i gosti sajma. Crna Gora kao domaćin i grad Budva su se potrudilli da na najbolji mogući način ugoste sve učesnike i da ponude sve što taj grad ima od prirodnih lepota pa do noćnih izlazaka.

Na specijalnom izložbenom prostoru posetiocima su se predstavili i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Zlatibora i turistička agencija „Bon Voyage“ iz Novog Sada. Oni su obuhvatili celokupnu turističku ponudu Srbije, a naglasak je bio na ponudi kratkih odmora u gradovima, festivalima i manifestacijama, ponudi banjskog turizma, prirodi Srbije – Dunav, aktivni odmor, kampovi, seoski turizam, a posebna pažnja posvetila se ovogodišnjoj temi „Lifestyle Serbia“.

METUBES – Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, je najznačajnija manifestacija u oblasti promocije i prodaje turističkih kapaciteta u Crnoj Gori. Okuplja najvažnije nosioce turističke ponude na jednom mestu i sveobuhvatno prezentuje ukupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu. Takođe izražavamo zahvalnost organizatorima Jadranskog sajma i partnerima koji su omogućili promociju naše agencije Fly Fly Travel-a na sajmu turizma. Jadranski sajam je dodelio priznanja EXPO TROPHY najuspešnijim izlagačima. Žiri je ocenjivao: način prezentacije na štandu, arhitektonsko i dizajnersko rešenje štanda, kvalitet i obim propagandnog materijala, prateće komunikacijske aktivnosti, manifestacije koje učesnik organizuje, obučenost i ponašanje osoblja na štandu. Nagrađeni su:
SPECIJALNI EXPO TROPHY POVODOM JUBILEJA 40. SAJMA HRANE - MAĐARSKA ZEMLJA PARTNER

Prva nagrada – EXPO TROPHY 2014. i Zlatna plaketa -DOO MESO-PROMET-BIJELO POLJE

Druga nagrada – Srebrna plaketa –13. JUL PLANTAŽE- PODGORICA 

Treća nagrada - Bronzana plaketa – COFFEELAND LTD - SOLUN 

Priznanja: 

-AGENCIJA ZA PROMOCIJU INVESTICIJA KOSOVA (IPAK) – Priština 
-MONTEFISH DOO – Tivat
-MONTENEGRO AIRLINES - Podgorica 
-PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA – Beograd

 • budva-2013-1
 • budva-2013-10
 • budva-2013-11
 • budva-2013-2
 • budva-2013-3
 • budva-2013-4
 • budva-2013-5
 • budva-2013-6
 • budva-2013-7
 • budva-2013-8
 • budva-2013-9