Fly Fly Travel je dio ATPI mreže.

Fly Fly Travel i ATPI zajednički nude svoje usluge na polju posada za ofšor premještanje, pomoćnog osoblja, stručnjaka i menadžmenta širom svijeta, kao i najnižih raspoloživih pomorskih tarifa, lokalne ekspertize, a nalazimo se na svim važnim brodskim lokacijama na svijetu. Naša visoko specijalizovana usluga dostupna 24/7 može brzo odgovoriti vašim rastućim potrebama, bez obzira na njihov uzrok.

 

Pomorske tarife namijenjene su osoblju koje putuje na i sa dužnosti na mnogim vrstama brodova ili plovila. Plovila se mogu koristiti u različite svrhe, poput bušenja u potrazi za naftom i gasom, transport robe, transport nuklearnih i vetroturbina i njihova postavka itd.

Pogodnosti korišćenja pomorskih tarifa:

Pošto brodovi i plovila obično ne ostaju na jednom mjestu, rezervacije letova njihovih pomorskih posada se često mijenjaju. Usled svih tih promjena, klijent može sveukupno uštedjeti dosta vremena korišćenjem pomorskih tarifa. One su potpuno fleksibilne (izuzeci će biti spomenuti u pomorskim ugovorima), sve karte su jednosmjerne i ponekad se mogu kombinovati tako da se naprave povratne karte, a maksimalni dozvoljeni prtljag je obično 40 KG ili dva komada (postoje izuzeci). Razlog čestih promjena u okviru luke je zato što se rasporedi plovila stalno mijenjaju. To može biti usled vremenskih uslova, ali takođe i zbog kašnjenja koja se javljaju prilikom ulaska u luke. Promjena posade može biti obavljena samo kada se onaj koji završava i onaj koji počinje smjenu mogu zamijeniti. Vremena uplovljavanja i isplovljavanja mogu biti veoma važna da bi se osiguralo da onaj koji završava i onaj koji počinje smjenu mogu predati posao jedan drugom. Učestalost promjene posade je obično na svaka 2 meseca do 6 meseci, a članovi posade putuju do i od različitih aerodroma pošto većina plovila mijenja lokaciju. Neka plovila i brodovi imaju fiksni raspored, drugi nemaju. Menadžer posade će probati da zakaže promjenu posade u „lakoj“ luci. Pomorske tarife nekada su skuplje od polu-fleksibilnih tarifa, ali je dozvoljen neograničen broj promjena i otkazivanje, tako da se tako može uštedjeti puno na kraju. Takođe, pošto je dozvoljeno 40 KG ili dva komada prtljaga, ne postoji naplaćivanje viška prtljaga.

Ko može koristiti pomorske tarife:

  • Pomorci na aktivnoj plovnoj dužnosti koji se pridružuju ili napuštaju trgovačko morsko plovilo, uključujući kruzere, registrovane kod kompanije Lloyds i teže od 100GWT.
  • Inženjeri/izvođači radova/inspektori/osoblje za održavanje itd. koji putuju da bi obavljali posao na plovilu, bilo da je ukotvljeno ili plovi.
  • Brodska posada uključujući zabavljače i medicinsko osoblje.
  • Posada za bagerovanja i snabdijevanje

Koje dokumente putnik mora da poseduje da bi kupio pomorske tarife (u najvećem broju slučajeva):

  • Važeći „Seaman book“ *dokument koji je zapisnik o sertifikatima i iskustvima pomorca tokom njegove karijere
  • Kopija originalnih papira o prijavi ili odjavi
  • Pismo na kompanijskom memorandumu na engleskom koje sadrži sledeće informacije:

1. Ime putnika

2. Datum putovanja

3. Naziv plovila

4. Pozicija ili zaduženje na brodu

Za vaše upite ili više informacija molimo vas da se obratite na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na naš call center 011/218-56-16.